На българската публика бяха подхвърлени две уханни милиционерски партенки.  В случая

...
На българската публика бяха подхвърлени две уханни милиционерски партенки. 
В случая
Коментари Харесай

Партенка с дизелов двигател кацна на Луната

На българската аудитория бяха подхвърлени две уханни милиционерски партенки. 

В случая партенка назоваваме не парцала, който бойците от небогати страни си увиват към крака вместо чорап. Медийната партенка е това, което на британски се вика duck, а на съветски утка. Руската и британската дума значат " патица ". Примерно, в случай че Цвета Караянчева не беше казвала това нещо - " е, то Пекин е във Виетнам ", пък вестниците да настояват, че го е споделила - това щеше да е " вестникарска патица ", както превеждат някои неопитни сътрудници думата duck в медиен подтекст.

В по-широко пояснение " да пуснеш партенка " може да се отнесе и до събития като недопреврата против Ердоган преди три години - вършат му прелом, а след него Ердоган е 10 пъти по-силен. 

По същия метод шпиценкандидатът за основен прокурор Иван Гешев в сряда бе нападнат с нещо, което доста наподобява на партенка - след което Гешев най-вероятно ще стане още по-силен и още по-сигурен претендент. 

Вече несъмнено сте прочели по какъв начин Гешев май бил имал суми по швейцарски банки и се бил занимавал с пране на пари. Прокуратурата реагира, меко казано, готова: за малко време оттова дадоха отговор, че освен няма такова нещо, ами те в действителност се занимават с сходни проблеми, касаещи прочут брой политици и магистрати. Отговорът на прокуратурата е дълъг, изчерпателен и комплициран - такова нещо не се написа за половин час.

Сега тези необявени политици и магистрати треперят или се пробват да се " оправят ", пък аз тъй като съм елементарен и нямам такава подготовка като прокуратурата, съм 99 % сигурен, че един от тези " проблематични магистрати ", които ще разгласят в скоро време, ще е ръководителят на ВКС Лозан Панов.

Ако се чудите на тоя дизелов мотор в заглавието - това е лиричен облик от диалектиката на Гешев. Сложността на съставянето на обвинителен акт за делото " КТБ " прокурор Гешев съпостави по този начин: " Това е все едно да кацнеш на Луната с дизелов мотор! "  

***

Другата дъхава партенка беше разгъната от министър-председателя. 

Преди седмичното съвещание на Минсъвета той съобщи пред публицистите, че най-сетне ще реши казуса с разпространяването на вестници. Гражданството може и да не знае за този проблем - монополът в разпространяването на печата у нас е издигнат по този начин, че един наедрял човек взема решение кой вестник стига до сергията и кой може да си го занесе у нас, щото няма къде да го продадеш.

За да се урегулират нещата в тоя внимателен бизнес, сподели министър председателят пред Минсъвета, а вечерта и по тв приемника - разпространяването няма да е в ръцете на частници, а ще го дадем на " Български пощи "! 

Колко е съществено това желание, можем да разбираем относително правдоподобно, само че преди този момент дано напомним, че както нормално Борисов има концепция от предишното. Същото решение на казуса с разпространяването Борисов предложи и преди година - отново щеше да дава пласмента на пощите. 

А в пощите прочее също стават забавни работи. Една другарка ми сподели, че в пощите продават талони за триене и чиновниците са длъжни да оферират талончета на бабите, които идват да си вземат пенсиите. В тая линия на съждения би трябвало да отделим мозъчен запас, с цел да открием огромните разлики сред пощата и лафките.

А сутринта преди Минсъвета в действителност беше доста комично, когато министър председателят заяви на публицистите няколко нещица, сред които и желанието да вземе вестниците от корпулентния монопол и да ги даде на пощите (как тъкмо няма да стане това - има ли значение?). След като оправи вестниците и се похвали с рухването на Мониторинга върху правосъдната система, министър председателят побърза да си тръгне, а най-смелата журналистка от ПИК тичаше след премиера и крещеше екзалтирано: " Г-н Борисов, Веселин Маринов още веднъж пее за ГЕРБ! Г-н министър председател, Веселин Маринов отново пее за ГЕРБ "...

Но тоя сериозно значим за националното развиване въпрос не бе откоментиран от почитаемия министър председател.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР